Suntrol Portal forbindelse – Kostal inverter

Suntrol har haft problemer de sidste par uger med at modtage data fra solcelle invertere. De melder faktisk stadig at de arbejder på det.

Jeg har selv en Kostal Piko som der ikke har været forbindelse fra siden 27. februar. Det har ikke hjulpet at prøve at registre Suntrol forbindelsen eller skrive “go online” på interveren.

Her til aften fandt jeg så et indlæg på solcelledebat.dk hvor en kommer med et tip om at slukke inverteren helt, og tænde igen. Det virkede! Data blev sendt til Suntrol med det samme, og vist kort efter på portalen.

Etiket: ,

Rejsetip – Del internet fra bærbar PC

Lige et lille rejse tip der kan spare dig for penge på internet især i udlandet på rejser. Jeg brugte det selv sidste efterår, altså inden EU roaming faldt i pris.

Hvis du har købt adgang til campingpladsens eller hotellets WiFi / W-Lan forbindelse kan den typisk kun bruges af en enhed ad gangen, men i Windows 10 kan man dele sin forbindelse som et WiFi hotspot: Brug din pc som et mobilt hotspot

Din smartphone (Android, iOS, Windows) kan også dette. Nu hvor der er kommet EU roaming til en fornuftig pris er det nok lige så smart at bruge telefonens internet til at dele med andre enheder. Især hvis man er ude i den fri natur 🙂

Etiket: ,

Gratis fil og SQL backup

Lige et par tips til gratis backup software.

Fil backup, der kan gemme på netværks drev og FTP: Cobian Backup

Den kan installeres som en service og dermed køre i baggrunden, gemme det i zip/7zip filer, og køre kommandoer før og efter backup jobs.

Det er et lidt gammelt program, men det virker stadig fint for mig.

Veeam Endpoint Backup er også en mulighed, den gemmer dog i Veeams eget backup fil format, men den er også en anbefaling værd.

 

Microsoft SQL backup: SQLBackupFree

Tager helt simpelt backup af SQL databaser til filer/zip og kan også gemme dem direkte på netværks mapper og FTP. Og kan sende mail direkte med log på hvordan det gik.

Etiket: ,

Garmin Oregon 750t – Mini anmeldelse

Så blev mit GPS/Geocaching udstyr opdateret med 10 år:

4 stk. GPSer

Modtog den nye Garmin Oregon 750t for 2 uger siden, som jeg i øvrigt fik til en rigtig god rabat på Garmin.dk, ellers havde jeg overvejet Marinetorvet da de skulle levere et godt kort med i prisen.

Og vi kan lige tage det med kortet først. Marinetorvet har en gennemgang af de forskellige kort der findes til Garmin GPSer. Det TopoActive der er med på t-modellen skulle være baseret på Open Street Maps og det er helt fint, så man har lidt når man er på tur. Dog er det jo ikke helt opdateret (i hvert fald før feb. 2015), heldigvis findes der mange steder hvor man hente mere opdateret OSM kort. Som er meget nemt at ligge på GPSen som et ekstra kort i forhold til min gamle 60CSx’er, det er bare at ligge .img filen ind på den og så virker det. I 60CSx skulle jeg vælge alle kort i MapSource og lade den overføre, det kunne godt tage flere timer. Så helt klart en forbedring der 🙂

Billedet er lidt snyd da jeg ikke har brugt GPS72 til geocaching, men til gengæld er 12MAP endnu ældre (ca. 14 år) og var den jeg brugte til min første geocache.

60CSx understøtter jo ikke geocaching på samme måde som de nyere GPSer hvor der bliver lavet en gc_visits fil som kan uploades til Geocaching.com så logging af de geocaches man har fundet er meget nemt og hurtigt. Så det er noget nyt jeg skal vænne mig til. Men det er klart en hjælp hvis man finder mange caches samme dag eller der går lang tid mellem man får dem logget online.

Noget af det helt nye i Oregon 700 serien er Geocaching Live der betyder man kan hente geocaches direkte fra Geocaching.com via WiFi eller Bluetooth på GPSen. Praktisk hvis man ikke har fået dem lagt ind på forhånd et sted man lige er. Og det virker umiddelbart fint.

En mere ny ting der også høre under Geocaching Live er “Auto Upload logs”, hvis det er slået til og der er internet forbindelse, så bliver geocachen logget direkte på Geocaching.com. Det er smart nok, men da det er lidt besværligt at skrive en god log på GPSen er det ikke umiddelbart noget jeg kommer til at bruge. Jeg håbede den bare ville ligge en Field Note op på Geocaching.com, men sådan virker det ikke.

Det ser i øvrigt ud til at man skal vælge “Vis geocache koder” under Geocaching opsætning for at gc_visits.txt filen indeholder GC koderne som både GSAK og Geocaching.com skal bruge for at finde cachen. Jeg tror dog det er en fejl i softwaren, eller mig der ikke har testet godt nok endnu, for det ser ikke ud til at være sådan på andre Garmin GPSer. (Update: Det må være en fejl i software, jeg ændrede til Vis navn og genstartede GPSen, lagde så nye caches ind og nu logger den rigtigt)

Så noget der er meget nyt for mig som gammel 60CSx bruger – aktiviteter 🙂

Jeg skal til at vænne mig til at starte og stoppe aktiviteter hver gang jeg bruger GPSen, men den kan så tilgengæld sættes op med forskellige data felter som huskes per aktivitet. Så den altså viser noget andet over kortet når jeg bare går en tur end når jeg geocacher, så er sådan set smart nok, bare noget jeg lige skal have sat mig lidt mere ind i. GPSen kan også sættes i “klassisk mode” så den ikke bruger aktiviteter.

Her til sidst lige et par noter til mig selv 😀 Nu da jeg har fået en GPS der bedre understøtter Geocaching (og især logging af dem) skal jeg vist til at bruge “Corrected Coordinates” i GSAK når jeg løser puzzles/mysterys fordi så bliver de vist det rigtige sted på GPSen og jeg kan nok bedre logge dem rigtigt. I dag har jeg brugt child waypoints til final koordinater fordi det så mest rigtigt ud (det er sådan man gør når man opretter nye geocaches på Geocaching.com) og så kunne jeg skrive en note med hvordan den var løst. Heldigvis er det også en user note funktion i GSAK til det i stedet.

Et andet lille tip ang. Corrected Coordinates, man skal passe lidt på med at bruge det på Geocaching.com hvis man også bruger GSAK, da GSAK ikke ved når man har rettet det på .com siden. I øvrigt samme problem kan jeg forstå hvis man bruger CC til at holde styr på hvilke challenge cacher man må logge – hvis de bliver flyttet får man ikke det nye koordinat.

Etiket: , ,

Geocaching den 29. februar 2016 – Fanø

Her kommer en lille beretning om den geocaching tur vi (4 stk) var afsted på den 29. februar 2016.

I anledningen af at der kom 2 souvenirs der kunne tages denne dag og i weekenden op til, hvoraf den ene kun ved at deltage i et event den 29., var der rigtige mange events, ja hele 43 stk i Danmark. Det er vist rekord. Kun to af disse var et CITO event (samle affald), så for mange blev det lidt en sport at kunne nå så mange forskellige geocaching typer/ikoner på samme dag.

Og det var da også lidt vores plan for dagen. De 3 andre på holdet startede med 2 events fra kl 7, jeg sluttede mig til kl 9 med CITO eventet. Vi fik samlet lidt ind, men mange var gået efter kort tid så vi tog også videre til Fanø færgen, som vi lige præcist nåede til en tidligere afgang end først planlagt. Det var ret tåget, selvom der ellers var lovet solskin det meste af dagen, men vi kom over uden problemer 😀

Derefter tog vi direkte til Fanø Letterbox, som bød på en god lang gå tur, en lille fejl i starten blev hurtigt rettet, ellers var der faktisk ikke de helt store problemer med at finde frem. “Kun” lidt vand der skulle forceres:

Fanø Letterbox 1

En Wherigo og nogle traditionelle blev det også til inden turen gik mod EarthCachen Vadehavet Fanø, hvor der lige skulle findes en vej ned på stranden, vi var ikke klar over man måtte køre på stranden. Det var også ved at være 10 år siden øen var blevet besøgt sidst.

Vi indtog frokosten i nærheden af Pælebjerg, det passede med et par cacher vi manglede og der var en fin sø vi kunne spise ved. Og nogle træer der ikke helt vidste hvad de ville 🙂

Fanø træ

Derefter gik det direkte mod en lille nem og kort multi, men den lykkes ikke efter rimelig lang tid at finde – desværre. Så vi manglede jo stadig en multi, og jeg manglede stadig events, så vi tog mod færgen igen.

Efter event i Sædding centret var der heldigvis blevet frigivet en multi lige nærheden så den var hurtigt hjemme, og vi forsatte til Oksbøl til endnu et event hvor der kom 2 nye caches og vi fik æblekage. Dejligt med sådan en lille pause på dagen.

Herefter gik det mod McDonalds til mit sidste event for i dag (de andre 3 tog et bagefter også, men jeg skulle hjem i den modsatte retning). Så vi endte med alle 8 forskellige typer, faktisk er der jo kun mega og giga event der stadig kan laves nye af. Webcam og virtuelle er der kun nogle få tilbage af i Danmark da de ikke må laves mere, og dem i nærheden havde jeg fundet begge. Men der var flere som havde været på en længere tur rundt i Danmark for at få 10 forskellige.

Alt i alt en meget fin tur, lidt meget kørsel og vi så de samme mennesker flere gange, men sådan er det jo, så er man jo ikke helt alene om at være lidt tosset! 😀

Før:

gc-types-1

Efter:

gc-types-2

Etiket: , ,

Sony X8305C anmeldelse og tanker om Netflix

Har fået mig et 49″ Sony X8305C (KD49X8305C) 4K Android TV. Elgiganten solgte det til 4999,- som må siges at være en meget god pris, især fordi det kostede ca. 12000 da det kom.

Mit håb med TVet var var jeg kunne undgå nogle af de forskellige bokse jeg har WD TV, Samsung HDD optager/BluRay og Chromecast. Samt jeg godt kan lide at bruge en fjernbetjening i stedet for skulle finde filmen på mobilen og derefter skyde den op på TVet. Da jeg synes der kom flere og flere problemer med WD TV Live boksen har jeg lånt en The Little Black Box som umiddelbart køre noget bedre, har dog ikke testet den ret meget inden jeg fik dette TV. Hvor Kodi i Android udgaven kan installeres direkte og der er indbygget Google Cast så den behøver jeg heller ikke mere.

Der er flere kendte problemer med TVet, men de bliver forhåbentlig udbedret snart. Den skulle erstatte et Toshiba 40LV685DN så er der ikke så store krav til at alt kører fra dag 1 🙂 Toshibaen har dog kørt fint på DVB-T, det er åbenbart kun DVB-C den har problemer med.

Netfilx, DR TV, TV2 Play ser ud til at køre som det skal på TVet, så det er jo helt perfekt. Indtil videre har jeg også kun kort testet Kodi på den og startet en DVD, dette så ud til at køre fint. Kommer nok tilbage til Kodi i et andet indlæg da jeg ikke har fået mig helt sat ind i hvordan det skal sættes op. Der er lidt en lang vej ind og finde sin NAS osv.

Jeg vil jo også gerne kunne bruge mit surround anlæg når der skal ses film. Dette var ikke noget problem før med boks/Chromecast da de sad i anlægget. Men for at kunne tage lyden fra TVet ned i anlægget kan HDMI ARC bruges. Dette understøtter min Denon AVR-1912 når HDMI control (HDMI CEC) sættes til. Det har dog den “ulempe” at TVets fjernbetjening nu også kan styre forstærkeren og de HDMI enheder der er sat til. Det giver lidt nogle sjove ting især hvis jeg ser TV gennem Samsung HDD/BluRay boksen. Men det er smart nok at forstærkeren tænder sammen med TVet. Måske jeg bare skal sætte et optisk kabel i stedet. Jeg har jo allerede en god universal fjernbetjening. Det finder jeg ud af når jeg får det testet lidt mere.

Indtil videre er jeg i hvert fald godt tilfreds med TVet.

Flatpanels Sony 2015 overblik

 

Til sidst vil jeg lige komme med lidt tanker om Netfilx, som jeg også gjorde for 2 år siden.

Jeg bruger det rigtigt meget, mest til serier som man jo gerne skulle kunne nå at se færdig inden de forsvinder fra Netfilx igen 🙂 Derfor bliver de som regel set hurtigt når jeg først går i gang.

Der kommer dog også mere og mere af Netfilx’ egne serier og film. Dem har jeg dog mere eller mindre undgået at se netop af den årsag at de jo nok ikke sådan lige forsvinder, så vil jeg hellere bruge tiden på noget af det andet. Har stadig en del film og serier på Min Liste, så der er nok at tage fat på inden turen kommer til det eget produceret indhold.

Ser dog stadig også “normalt” TV via egen antenne (eller DR TV app), ja faktisk har kabel TVet kun været sat til harddisk optageren det sidste års tid eller mere, og har ikke set ret meget der på. Derfor er det også opsagt fra 1. januar. Ikke så meget for at spare penge, selvom det jo stiger igen i det nye år, men jeg har det dårligt med at betale for noget jeg ikke bruger. Så kan der også blive til i fremtiden evt. at opgradere TV2 Play til fuld pakken i stedet for kun OnDemand. Selv den har jeg heller ikke brugt ret meget, men glad for at have den mulighed også så det ikke kun er DR og Netfilx man kan vælge i mellem.

Godt nytår!

10 år med geocaching

I går den 4. september var det 10 år siden jeg fandt min første geocache, som i øvrigt stadig er aktiv. Det blev fejret ved at bl.a. at finde Vandbærer på Isbjerg samt bonussen lige udenfor Varde, i øs regnvejr sammen med Ida. Vi fandt et par ekstra bagefter, men var allerede da vi var færdige på Isbjerget ret gennemblødte. Så det blev kun til lige under 2 timer med caching, det var også nok 🙂

Fornyeligt rundende jeg også 1300 fund, havde ellers tænkt på det skulle passe med jubilæet, men sådan gik det ikke. Da jeg startede i 2005 var der kun gemt ca. 1100 caches i hele Danmark, og der var ingen der havde fundet 1000 caches. I lang tid var det en stor ting at komme i “Klub 1000“, den kom jeg først i sidste år. I dag er det jo meget nemmere at få mange fund med over 30000 aktive caches i Danmark. Dog rigtig mange som “bare” er lagt ud så man kan finde mange på kort tid. Jeg har jo heller ikke været den mest aktive altid, det tog mig fx til sommeren 2008 at finde nr. 100.

Helt klart en hobby der kan anbefales, man ser steder man ellers ikke ville og kommer til at løse nogle forskellige og sjove opgaver. Hvis man har smartphone er det nemt og gratis at prøve det af med disse apps. Go’ fornøjelse 🙂

Etiket: , ,

Windows 10 – Nyt fra Build 2015

Det her bliver mest en oversigt til mig selv om hvilke nyheder jeg finder spænende ved Windows 10 der kom frem ved Build 2015.

Etiket: ,

Downloade fra dr.dk

Dette burde nok være på min wiki, men nu kommer det altså her først.

For at hente video fra dr.dk kan livestreamer bruges.

Den er helt enkel, installer og kør denne kommando:

livestreamer -o gintberg-pa-kanten-sydslesvig.ts http://www.dr.dk/tv/se/gintberg-pa-kanten/gintberg-pa-kanten-sydslesvig best

Så får du en fil VLC nemt kan afspille og WD TV Live tager den også uden problemer (når filen har rigtig endelse, havde først skrevet .avi og det virkede ikke..).

Etiket: ,

Siden sidst…

Ja, det der med at få skrevet lidt mere på denne blog holdt ikke ret længe 🙁

Og dette bliver bare lige et kort indlæg om at der sket lidt ovre på min wiki, ikke store ting, men synes det er værd at nævne alligevel.

Jeg har fået opdateret og tilføjet en del på min side om Microsoft Office 365, seneste hvordan e-mail aliasser kan håndteres i Exchange Online og i AD via DirSync.

Så tjek da lige den ud 🙂

Etiket:
Top